Wie is Anne Marie van Osch?

Mijn naam is Anne Marie van Osch.

Dertig jaar geleden heb ik mijn HTS-Werktuigbouwkunde in Utrecht afgerond. Destijds al gespecialiseerd in energietechniek. Sinds die tijd heb ik in de chemische industrie, bij een grote bank en bij vergunningen van de gemeente gewerkt.

Bijna 13 jaar geleden werd ik gegrepen door de energietransitie. Almere had grote plannen en ik zag dat ik met mijn kennis daaraan een flinke bijdrage kon leveren. Sterker nog: mijn drijfveer was zelfs dat ik het noodzakelijk vond om mijn kennis daarbij te gaan inzetten.

Inmiddels kan ik steunen op een flinke berg aan ervaring, van geslaagde projecten en soms ook niet-geslaagde experimenten. Ook uit die laatste heb ik veel leergeld gehaald. Want van de fouten kun je heel veel leren. Die kennis deel ik dan heel graag met anderen, want dan kan hun leercurve wat sneller.

Dat heeft ertoe geleid dat vernieuwende projecten goed geland zijn in de stad.

Inmiddels heb ik de gemeente als werkgever verlaten, en ben ik volledig zelfstandig.

Mijn persoonlijke drijfveer is dat ik impact wil maken in de energietransitie. Mijn ervaring is dat de combinatie van de techniek, goed bestuur en beleid, kennisontwikkeling, meenemen van inwoners en bedrijven en geld nodig is om dat verschil te maken. Alle pijlers zijn nodig. Als je een van de pijlers niet meeneemt, dan valt het om.
Als andere mensen kunnen scoren dankzij kennis die ik overgedragen heb, dan geeft mij dat voldoening.